Pengenalan

Selamat datang ke blog Pendidikan Kesihatan Kanak-kanak. 

Segala maklumat yang dipaparkan dalam blog ini sesuai digunakan bagi pengajaran dan pembelajaran Pendidikan Kesihatan Tahun.
Pendidikan Kesihatan ialah disiplin ilmu yang membolehkan murid mendapat pengalaman pembelajaran secara berterusan untuk membuat keputusan, meningkatkan literasi kesihatan dan mengamalkan gaya hidup sihat. Murid dididik supaya sentiasa bersedia menyesuaikan diri dalam aspek fizikal, mental, emosi, sosial dan rohani. Pengajaran dan pembelajaran Pendidikan Kesihatan yang terancang dapat meningkatkan potensi individu ke tahap kesihatan optimum.
Dalam blog ini juga menyediakan maklumat-maklumat atau informasi mengenai pendidikan kesihatan kanak-kanak untuk membantu ibu bapa dan para guru lebih memahami dan peka terhadap isu-isu kesihatan kanak-kanak.

          Harap bahan-bahan dalam blog ini dapat memberi manfaat kepada para pengunjung terutamanya pelajar-pelajar yang dikasihi. Penglibatan dan komen anda amat dialu-alukan dan dihargai.

Click here to get more4 comments:

  1. anak murid saya suka blog ini .

    ReplyDelete
  2. Terima kasih atas sokongan cikgu-cikgu dan murid-murid. Harap kamu dapat belajar dengan seronok dan semoga kalian sihat selalu.

    ReplyDelete
  3. teacher, the picture very cute.

    ReplyDelete

Popular Posts